Veckans fönster 282 (12/9): Valfritt

Förra lördagen tog jag med mig kameran till vårt Stora torg där alla valbodarna stod uppställda och folk vimlade fram och tillbaka. Fram emot tvåtiden på eftermiddagen började de olika partierna plocka ner sina valskyltar och det blev tomt på torget. De sista som packade ihop var de som satt i den här boden och som inte gillar alla i vår omgivning.

Jag har tagit mig friheten att ändra på lite deras skyltar. Efter de olika uttalanden som förekommit det här supervalåret från partiets representanter tycker jag de här texterna passar mycket bättre. Vad tycker du?

Strax efter att partimedlemmarna plockat i ordning och gått därifrån kom en liten pojke fram och klev upp på farstun till valboden.

Och bakom valboden står falafelvagnen med sina fönster där även jag brukar lägga lite pengar ibland.

OBS! TEXTERNA I DEN FÖRSTA BILDEN HAR ÄNDRATS!

SD:s valbod med skyltar jag ändrat texten på så att det står "Inga rasister på våra gator!" och "Avskaffa rasismen nu! På riktigt!" En liten färgad pojke tittar in i SD:s tomma valstuga.

Upptäckte att det förra inlägget, det med temapresentationen, blev tidsinställt en dag för tidigt. Nåja, då fick du ju en extra dag på dig att tänka på valet. 🙂

På söndag röstar du väl inte på det här partiet hoppas jag. Själv ska jag jobba med valet och se till så att de som röstar verkligen finns i röstlängden. Och medan du kanske sitter och tittar på valvakan, sitter jag i stället och räknar alla valsedlar.

Publicerat i Fönster och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

10 Responses to Veckans fönster 282 (12/9): Valfritt

 1. Hanna säger:

  Jag har inte riktigt brytt mig om SD i den här valrörelsen, jag har fokuserat på att bli av med Alliansen. Jag tycker att det räcker med egoism och sparkande på de som ligger… så i och för sig faller SD in där också 🙂

  http://hannafotograferar1.blogspot.se/2014/09/hotellets-baksida.html

 2. Anna FR säger:

  Om SD tycker jag inte. Så är det bara. Tycker mest att det är förfärligt. Jag hoppas på mer rättvisa och solidaritet. Kul tema och väldigt passande.

 3. Anni säger:

  Jag är glad att bo i Stockholm där SD har låga siffror, hoppas verkligen att de inte går framåt i detta valet!
  Mitt bidrag är helt utan valpropaganda – bara mys! (Och många bilder)

 4. larans säger:

  Bra redigering och helt riktigt ställningstagande. Tur att inte de andra partierna i Sverige gjort som i Danmark och anpassat sin politik åt det hållet. Trots det så fortsätter min fönsterbildsserie från Odense: http://larans.aminus3.com/image/2014-09-12.html

 5. Kicki säger:

  Jag valde den här bilden!

 6. rajson säger:

  Näpp, Jimmy får ingen röst av mig heller.
  Mitt favvo fönster är det samma som när det var var valfritt som senast!

 7. llhertz säger:

  Heja dig! Det var en bra frihet du tog dig.Bara att hoppas att vi är många som röstat/röstar med förnuft och känsla. Vi behövs i dessa bistra tider.
  Själv passade jag på att förtidsrösta på biblioteket eftersom jag ”befinner mig på annan ort”. Mitt valfria fönster är ett reseminne, om så ofta…
  http://wp.me/p1YIih-3HY

 8. BP säger:

  Även jar har hittat två roliga (?) valorienterade bilder.
  http://bp-computerart.blogspot.se/2014/09/veckans-fonster-valfritt.html

 9. Lovar dyrt och heligt: röstar på nåt annat. Och är lite valtrött i största allmänhet, så jag hade svårt att välja bild också. Men en tur till NK avhjälpte problemet … inte varje dag man hittar brallor med fönster i!

  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/09/valfritt-i-veckans-fonster.html

 10. Freja säger:

  Bra jobbat med redigeringen! Jag kör det valpartytält jag själv bemannat tre lördagar i rad, nu har jag gjort det jag kan för att få bort rasisterna och håller tummarna för att det ska vara tillräckligt för att sno dem på den otäcka vågmästarroll som det finns risk att de får!
  http://frejareddevil.wordpress.com/2014/09/13/valfritt-att-valja-men-jag-rostar-rosa-42-anledningar-till-att-kanske-aven-du-borde-rosta-pa-feministiskt-initiativ/

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.