Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 11 i Havanna riktade jag kameran mot några innergårdar, #blogg100

I morse lämnade jag ett regnigt Italien och flög hem efter en långhelg hos släkten där nere. Tre födelsedagar firades och jag fick lära känna den allra senast anlända lilla italienaren, endast tre veckor gammal. Flyget anlände till Kastrup i tid men däremot blev det värre med tåget. Vid biljettautomaten träffade jag på ett par från Melbourne som hade lite trassel när de skulle lösa biljett med Skånetrafiken till Malmö. Trots att det valda språket var engelska visades en del instruktioner på svenska. Det blev lång kö bakom paret medan de försökte tolka hur de skulle göra för att få sina tågbiljetter. Med lite hjälp från andra resenärer lyckades de till sist och därefter tog jag med dem till tåget eftersom jag ändå skulle samma väg. Förstås undrade de över passkontrollen vid tåget, som inte heller kom i tid. Jag läste senare att det varit strömavbrott och man därför ställt in en del tåg. Så småningom kom jag hem efter att ha visat mitt körkort två gånger. Där väntade en glad nyhet, att ID-kontrollerna vid Kastrup äntligen ska tas bort. Jag förmodar att det blir lättare att ta tåget då.

Åter till Havanna och den elfte dagen och vad som mer hände då. På eftermiddagen någon gång gick jag förbi de här två innergårdarna i centrala Havanna och lät min kamera avbilda dem. Som du ser är det mycket förfallna byggnader. Men du ser också att det hänger tvätt vid ett fönster i den första bilden. Byggnaderna är alltså bebodda.

Innergård med förfallna hus Innergård med förfallna hus

(Idag är det också precis 27 år sedan min mage blev uppskuren på ett sjukhus i Nicaragua.)

Inlägg 63 i #blogg100