Bilder från Eslöv och övriga världen

Fototriss vecka 47: Skräp och sopor

Jag kom ut i den iskalla blåsten och det duggande regnet även den här söndagen. Jagade skräp och sopor till fototrissen och det var inte svårt alls att hitta de rätta motiven, så här efter helgen när stadens sopbilar ännu inte gjort rent. Jag hade faktiskt jättesvårt att välja vilka foton jag skulle publicera. Nåja, det får bli de här tre ölburkarna jag hittade i grannskapet. Och de var faktiskt inte de enda jag hittade under min korta fotopromenad.

                   

Klicka på fotona så att du ser burkarna bra!

Aluminium används ju i de svenska burkarna, medan man i de tyska använder järn. Det betyder att de tyska burkarna väger betydligt mer än de svenska. Att framställa aluminium är en mycket energikrävande process och det är därför man vill återvinna aluminiumet. Men en femtioöring per burk verkar vara alltför lite för att de som dricker upp ölen ska tycka det är mödan värt att samla in burkarna. Aluminium utvinns förresten ur mineralen bauxit.


Andra bloggar om: , , , , , ,