Flygfoton från helikopter

På flygdagen i lördags fanns även tillfälle att åka upp i helikopter och jag kunde förstås inte motstå tillfället att för första gången åka i ett fordon jag aldrig någonsin provat och dessutom få tillfälle att fotografera min hemstad från ovan.

Det var svårare än jag trodde att få bra bilder från en skakig helikopter, men här kommer de bilder jag är mest nöjd med. Den första bilden är förstås inte tagen från helikoptern utan från marknivå och där flyger även det gröna Engströmsplanet. Jag har redigerat flygfotona en hel del för att få fram kontraster och färger på ett bättre sätt. Kanske dags att införskaffa ett bra teleobjektiv.

Helikopter

Trollenäs från ovan

Elvkullen från ovan

Norra Eslöv från ovan

Gamla vattentornet och lagerhuset från ovan

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Publicerat i Övrigt och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

15 Responses to Flygfoton från helikopter

 1. SoF säger:

  Åhhhhh!
  Tänk att få se det vackra landskapet från ovan.
  Allt ser så fint ut…

 2. Jah Hollis säger:

  Jag tyckte först det stod ”hellair” på helikopterns sida, men det är ju ”heliair”. Skillnad det. 🙂
  Alltid kul att se bekanta trakter ur ett lite ovanligt perspektiv. Är det inte Lund (Blocket) som skymtar i fjärran?

  • Sven Larsson säger:

   jodå på sista bilden är det Blocket som syns där långt bort i fjärran 🙂

  • Susanne säger:

   Undrade när jag såg bilderna om det var så, men trodde inte att man skulle kunna se långt bort.

 3. Sven Larsson säger:

  tycker det blev bra bilder från helikopetern också, du verkar vara väldigt stadig på hand 🙂

  • Susanne säger:

   Jo, hyfsat stadig är jag nog, men jag hade ett irriterande glas mellan kameran och luften utanför. Vågade aldrig öppna fönstret.

 4. Della säger:

  Men vad häftigt att se det uppifrån. Jag skulle också vilja åka helikopter.

  • Susanne säger:

   Japp, det rekommenderas verkligen. Nästa år när det är flygdagar igen, får du väl komma till Eslöv. 🙂

 5. larans säger:

  Alltså, bortsett från att en helikopter inte är ett fordon ( fordon är ett hjälpmedel för frakt och transport till lands eller över is, eller på räls) så är det ju fantastiskt fina flyg, förlåt, helikopterbilder du har tagit. Speciellt den sista där även Lund och blocket har kommit med. Dessutom väldigt fina flygbilder för övrigt!
  PS: Min fönsterbild från Flensburg blev riktigt lyckad, den gav mig min första SPOTLIGHT på siten Aminus3 där min blogg ligger (spotlight är ”dagens bästa bild” bland nästan tusen bilder varje dag) http://www.aminus3.com/color/

 6. Lars Gudmundsson säger:

  Sköna bilder. Nästan inget blänk i fönstren. Trollenäs ligger fantastiskt vackert insvept mellan alla träden …

  • Susanne säger:

   Jo, grönskan tänker man inte så mycket på när man är på marknivå, men när man ”ser de lide grann såhär från ovan” syns den mer.

 7. CG säger:

  Vad härligt att få se dina bilder och jag önskar att det fanns många fler. Vi får göra en insamling till dig och skicka upp dig med helikopter en timma runt Eslöv. Borde inte kommunen anlita dig till ett sådant uppdrag?
  Ser också att det säkert finns en enorm utsikt från vattentornet och magasinet…… mm mm mm mm mm.
  Måste nog ta mig till Eslöv och flygdagarna.

  • Susanne säger:

   Absolut att du ska ta dig till flygdagarna nästa år.

   Jag har nog en del andra kommunala uppdrag att sköta så fotograferingen får mest ske på fritiden. Fast det har blivit några kommunala bilder också om jag tänker efter. De finns utlagda. 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.