Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Stockholms stadshus

Snart är det dags för stor fest i det här huset. Kunglig fest med många internationella gäster som ska bli serverade allsköns läckerheter av serveringspersonal som bär sina fat nedför trappan du ser på en av bilderna. Det är alltså dags för den årliga nobelmiddagen på Stockholms stadshus.

I slutet på augusti fick jag äntligen se det inifrån och blev djupt imponerad. Stadshuset invigdes 1923 på självaste midsommarafton. Arkitekt var Ragnar Östberg. Tänk om man vore kommunal tjänsteman i Stockholm i stället. Vilken underbart vacker arbetsplats man hade haft.

De fyra första bilderna tog jag i augusti medan den femte är tagen i början på september.

Entrésidan på stadshuset Stadshustornet underifrån Trappan i blå hallen Ett av många fönster inifrån Stadshustornet med de tre gyllene kronorna

Hus 67 i Hundra hus 2013