Bollspelande pojkar

I förmiddags gav jag mig iväg direkt till en av stans parker för en lite annorlunda arbetsplatsträff. Det är den Kockska parken som fått en fin ansiktslyftning och nu står klar. Min kamera fick följa med och den fastnade för skulpturen Bollspelande pojkar. På skylten står det:

Bollspelande pojkar
Ivar Ålenius-Björk 1905-1978

Skulpturen donerades 1961 till Eslövs stads 50-årsjubileum
av disponenten för Eslövs Korkfabrik Gösta Kock

Jag fick idag också veta att skulptören Ivar Ålenius-Björk var den som designade ljusstaken liljan.

Skulptur av två pojkar med boll

Publicerat i Eslöv och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Bollspelande pojkar

  1. Sven säger:

    ja där ser verkligen ut att ha blivit vidgjort, såg anskrämligt ut där tidigare. Får väl ta mig en tur runt i stan till midsommar och besöka alla de där ställena som du visat mig i din blogg den senaste tiden 🙂

  2. tur att det varma vädret har kommit

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.