Dag 1: Sushi i Shinjuku, Tokyo

Sitter just nu på ett hotellrum och är rejält mosig i tankarna efter en i stort sett sömnlös natt på flyget från Helsingfors till Tokyo. För nästan tio timmar sedan anlände vi till Tokyos internationella flygplats Narita. Tidsskillnaden mot Sverige är sju timmar så dem har jag tappat bort i natt. Klockan är här i Tokyo strax efter 17 på eftermiddagen, det småregnar från en mulen himmel men det är ganska varmt.

På flygplatsen blev vi hämtade till det hotell vi checkade in på för inte alls länge sedan efter att ha gått runt i trakterna här i stadsdelen Shinjuku och bl.a. passat på att sätta i oss lite sushi och misosoppa. Det lilla matstället serverade först koppar med te och efter att vi beställt bad jag om en sked till soppan för att inte sörpla i mig den direkt. Pinnarna stod i ställ på bordet så det var bara att bryta isär ett par och stoppa i sig de underbart goda sushibitarna. Bl.a. de här tre bilderna fastnade på minneskortet idag. I morgon blir det fler bilder från Tokyo.

Skylt utanför matstället

Bilar ska inte köra här bland maträtterna, sägs det.

Sushi, misosoppa och temugg

Sonen försöker fånga laxsushin med pinnarna medan jag ber om en sked till min misosoppa.

Efter måltiden

Sushibitarna gick åt trots svårigheter att hantera pinnarna.

Publicerat i Japan 2015 och taggad , , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

7 Responses to Dag 1: Sushi i Shinjuku, Tokyo

 1. Sven säger:

  *hehe* ja det blir till att träna sig och lära sig att äta med pinnar ett tag nu 🙂

  • Susanne säger:

   Idag, på tredje dagen, vågade jag mig t.o.m. att äta med pinnar bland folk på gatan. Och det fungerade bättre än igår. Du ska se att jag kommer hem som en fullfjädrad ”pinnätare”. 🙂

   • Sven säger:

    *hehe* ja det är bara att träna och träna och träna. Rei kunde ju lärt dig innan du åkte iväg =)

 2. Margareta säger:

  Åh så härligt det ser ut!! Mums vad gott med sushi, jag kommer att äta ihjäl mig på sushi när det blir min tur att inta landet om exakt 43 dagar!! Ajaj att du inte fick sömn på
  planet, men sova får du göra när du blir gammal . Ha det härligt! Jag ser fram mot nästa uppdatering från dig!!

  • Susanne säger:

   Igår kväll blev det en riktigt ordentlig sushibar, med rullande band där man fick ta vad man ville ha av det som rullade förbi och sedan betala efter antalet tallrikar man tagit. Jätteläckert.

   Så du räknar ner nu. Kul!

 3. Della säger:

  Oj vad sugen jag blir på att åka till Japan/Tokyo nu. Jag älskade maten där.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.