Bilder från Eslöv och övriga världen

På cykel till Trollenäs

Igår tog jag cykeln ut på den ganska vältrafikerade väg 17 västerut från Eslöv. Med mig hade jag en kamera, tre objektiv och ett stativ, allt nedpackat i fotoryggsäcken. Ja, och så hämtade jag först en kollega som ville följa med och lära sig lite om fotografering. Vi cyklade en bit på vägrenen medan bilarna susade förbi i nittio kilometer i timmen, om inte mer. När vi kom fram till Trollenäs vek vi av och det blev lite lugnare med trafiken. Efter en stund dök ännu en kollega upp med sin kamera och vi strövade längs Trollestigen bland den frodiga grönskan efter att jag berättat lite om inställningar man kan tänka på.

En kopp kaffe med tillbehör är ett måste när man besöker Trollenäs. Kaffet intas förstås i Borgstugan som ligger precis bredvid slottet med det huvudlösa trollet. I Borgstugan såg vi igår namnlistor som låg framme för att protestera mot att bussen som går förbi Trollenäs dras in i december när tåget mellan Eslöv och Helsingborg börjar gå. Idag läste jag i Skånska Dagbladet att protestlistorna lämnats över till kommunen men att responsen är negativ.

Borgstugan

I den gamla Borgstugan säljer Anne-Li fantastiskt goda bakverk och italieninspirerade smörgåsar. Det var tomt när vi kom dit men sen blev det ganska fullt.

Snäcka på blad

Vi hittade mängder av sådana här små snäckor längs Trollestigen.

Kaffe, kaka och cykel

Efter en cykeltur och en fotopromenad passar det perfekt med en kopp kaffe.

Dörröppning och Trollenäs slott

Inifrån gamla Näs kyrka syns Trollenäs slott om man öppnar med det fina handtaget.