Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 9 i Havanna lagade Albert elektronik, #blogg100

Idag är det fredag och förr i tiden innebar det att det var fönsterdags. Nu är det länge sedan jag slutade hålla i Veckans fönster här på bloggen, men utmaningen har återuppstått på Instagram, om dock inte varje vecka. Därför blir det ett fönster idag, men ett jag hittade i Havanna för exakt två månader sedan, den nionde dagen på min vistelse i Havanna. Då gick jag förbi den här lilla verkstan vid namn Albert Taller. Taller betyder just verkstad. Det var hunden mitt i fönstret som först fångade min uppmärksamhet och sedan mannen (som kanske var Albert själv) med sin så speciella frisyr. Och så tittade jag lite på skyltarna som berättade att man reparerade mobiler, datorer och tv-apparater. Sådana här små verkstäder syns överallt och många prylar lagas säkert så mycket man kan innan de kasseras. Jag fick höra att de gamla bilarna har delar från t.ex. kylskåp i sig, i brist på originalreservdelar. Kanske är det något vi borde ta efter här i den rika delen av världen i stället för att bara slänga saker som går sönder. Kuba lär ju också vara ett av få länder som inte lämnar efter sig några större ekologiska fotavtryck. Enligt sajten Globalis skulle vi behöva endast 0,9 jordklot om alla levde som på Kuba. Vill du testa hur du själv klarar det kan du göra det på Klimatkalkylatorn. Själv fick jag 4,2 jordklot som resultat och jag antar det är för att jag flög till Kuba.

Rosa vägg med fönster in mot verkstad

Inlägg 31 i #blogg100