Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Hus 3

När jag bodde i Italien längtade jag ibland efter ensamhet. Livet där innebar oftast att man var omgiven av släktingar som hade öppen dörr och själv kunde jag ju knappast låsa dörren för dem. Efter det första året, då vi alltså bodde hos min svärmor och min svägerska, var det skönt att komma till något eget. Innan dess gjorde jag långa promenader i byn med vår äldste son i vagnen. Upptäckte många fina platser som jag än idag återvänder till när jag åker på besök till byn. Detta är en av dem dit jag ofta gick för att t.ex. plocka fläderblommor på våren eller helt enkelt sätta mig i närheten på en nerfallen trädstam och bara njuta av ensamheten. Det var för över tjugo år sedan och nu har man rustat upp området och det finns också nybyggda bostadshus i närheten, vilket innebär att det inte längre är så öde som förr. Dock står den har gamla byggnaden kvar och förfaller allt mer. Cascina Antonia heter stället, men skylten med namnet tror jag inte fanns kvar nu när jag var där senast. Jag har visat bilder härifrån förut men här kommer tre alldeles nytagna.

Cascina AntoniaNär man närmar sig de två byggnaderna en sen eftermiddag strilar solljuset vackert genom grenarna.

Cascina AntoniaMan ser rakt genom byggnaden eftersom fönstren på båda sidor är helt förfallna.

Cascina AntoniaNär man svängt runt den lilla vägen ser man den andra sidan av huvudbyggnaden.