Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Brandstationen

Några år bodde jag med mina pojkar mitt emot brandstationen, på Brandgatan i Eslöv. Vi hörde larmen som kom ibland men vande oss vid dem och reagerade inte så mycket när vi hörde och såg ambulanserna eller de stora brandbilarna rycka ut. Varje lördagsförmiddag körde brandmännen ut bilarna för att tvätta dem. Det var i början ett stort lördagsnöje för min yngste son som då var i femårsåldern. På sportloven bjöd brandmännen in alla lediga skolelever till en tur i brandbilen och en visning av hur man släcker bränder. Alltid lika populärt bland de yngre barnen.

Brandstationen vid Gröna torg invigdes 1957 men sjunger nu på sista versen. Byggnaden är sedan länge utdömd ur arbetsmiljösynpunkt och saknar – tro det eller ej – godkänt brandskydd. I december förra året togs därför beslut i kommunfullmäktige att mark ska köpas in för att bygga en ny brandstation längre ut från centrum.

Eslövs brandstation

Hus 23 i Hundra hus 2013 och inlägg 67 i #blogg100.