Den här veckan har jag varit i Trelleborg två gånger, en gång i jobbet och nu idag för att delta på en fotopromenad tillsammans med andra fotografer i Skåne. I torsdags när jag var där i jobbet hann jag bara med att gå från stationen till det vackra rådhuset och tillbaka igen. Endast enstaka mobilfoton blev tagna men idag hade jag stora kameran med mig och över hundra foton hamnade på minneskortet.

Senast jag var i Trelleborg var för nästan tjugo år sedan, i juli 1997, då jag i bil med lillsyrran och hennes näst yngsta barn återvände till Sverige efter mina år i Italien. Min syster och jag hade utan avbrott kört från Milanotrakten norrut genom f.d. Östtyskland mot Rostock för att ta färjan över till Trelleborg. Jag minns ännu hur trött jag var av sömnbrist och var nog en möjlig trafikfara men vi lyckades komma till Eslöv utan missöden där ett nytt liv väntade. Någon vecka därefter anlände mina två pojkar som sedan gick hela sin grundskola i Eslöv. När det var dags för gymnasiestudier flyttade de tillbaka till Italien igen. Mina första intryck av återflytten till Sverige efter tio års frånvaro skrev jag om på min urgamla hemsida.

Skyltar vid Trelleborgs rådhus

Idag hittade jag de här skyltarna vid Trelleborgs rådhus.

Inlägg 48 i #blogg100