Någon gång 1998 började jag knåpa ihop min första hemsida för att berätta om mina tre år i Nicaragua och om de sju i Italien. Just nu sitter jag åter i Italien, ett land jag ofta besöker, och möts på Facebook om att den person vars html-guide jag en gång följde för att lära mig koda hemsidan, stilla avlidit: Annica Tiger, en kvinna som lärt många koda html och som var en av pionjärerna på Internet.

Annica var också med i gänget bakom Tjejringen, där många samlade sina hemsidor och besökte varandra. Marina Wahlström höll i rodret men jag vill minnas att Annica också var med bakom kulisserna. Fast jag kan ha fel, det var ju en del år sedan. Jag minns däremot en gratulationslista inför Annicas femtioårsdag som cirkulerade på Tjejringen.

När jag i slutet på februari 2005 började blogga var Annicas blogg den första jag följde. Då, 2005, brukade hon utse en bloggtreklöver, tre olika bloggar som hon uppmärksammade speciellt. Jag blev väldigt glad den 7 mars 2005 då jag var en av de uppmärksammade i den 34:e bloggtreklövern.

I september 2013 åkte jag upp till Stockholm tillsammans med en annan av de tidiga bloggarna, Åsa Magnusson. På den bloggträff hon anordnade deltog också Annica och det var väldigt roligt att äntligen träffa henne och prata och skratta på riktigt. Ja, det är mest hennes leende jag minns, kanske för att det fastnade på min kamera, men jag har en känsla av att hon skrattade väldigt ofta. Efter bloggträffen blev vi också vänner på Facebook, men jag har tyvärr inte varit den bästa med att hålla kontakten där, även om jag förstås följt en hel del av vad hon skrivit.

Nu finns hon alltså inte mer och jag sörjer som så många andra. Annica med de snälla ögonen, det fina leendet och det stora hjärtat finns inte mer.

Öppning i raserad byggnad