Jag har en flygbiljett till Milano den 31 mars. Är det någon som vill överta den tro? Nej, tänkte väl det. Det är väl ingen som vill dit nu när allt är stängt. Biljetten köpte jag redan i januari och bokade in semester hela april för en långresa vidare från Milano med äldste sonen. Men så kom ett litet illasinnat virus emellan och fick som följd att hela Italien nu är stängt och inte lär öppnas på vem vet hur lång tid. Men mina flygbiljetter har jag kvar och de lär bli outnyttjade. Några verkar det som jag kan få tillbaka pengarna för eftersom flyg ställts in, de som skulle ta sonen och mig över Atlanten. Underligt nog fick jag i kväll ett mail från Easyjet som det är tänkt ska ta mig ner till Milano den sista mars och där de uppmanar mig att checka in och också vara ute i god tid, minst två timmar innan flyget väntas lyfta från Kastrup mot Milano, eftersom man riskerar köbildning. Med mailet kom också en mängd tips på vad man kan göra i Milano. De gör verkligen allt de kan för att jag ska checka in eftersom de då vet att jag inte kan kräva pengarna tillbaka. Men se, det tänker jag inte göra för jag tror att sannolikheten att flyget ställs in faktiskt är väldigt stor.

Och i Italien står skolorna tomma och gatorna ligger öde, barerna har endast öppet dagtid och alla italienare uppmanas hålla minst en meters avstånd från varandra, de som är vana att kindpussas och stå och hänga med varandra vid bardisken i väntan på sin caffè eller cappuccino.

Det här fotot tog jag dagen före julafton, då jag i Albiate promenerade runt med kameran i Albiate. Då var skolan tom för jullov och lika tom är den också nu, eftersom alla eleverna snällt får stanna hemma.

Skolbyggnad med flaggor till vänster